Autumnal banana loaf

We zitten onderhand volop in de herfst en de walnoten hebben we al een paar weken geleden geraapt. Nu ze goed gedroogd zijn kreeg ik zin om er iets mee te bakken. Na wat googelen kwam ik dit recept van Jamie Oliver tegen. Ik heb hem iets aangepast.

IMG_4130

Ingrediënten:

  • 100 gram zelfrijzend bloem
  • 125 gram suiker
  • 125 gram roomboter
  • 75 gram gepelde walnoten
  • 1 ei
  • 2 (rijpe) bananen
  • evt wat olijfolie
  • bakpoeder
  • een theelepel kaneel
  • een snufje zout
  • een klein beetje verse vanille
  • paar stukken pure chocola

Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius. Rooster de walnoten in ongeveer 5 minuten mooi goudbruin. Prak de bananen, zo dat er ook nog wat stukjes inzitten. Meng nu de boter, suiker en het ei. Voeg hier de bananen aan toe waarna je de bloem, kaneel, zout, vanille en zelfrijzend bakmeel al zevend door het mengsel heen roert, doe dit niet allemaal in een keer, maar in een paar etappes. Hierna hak je de chocola en noten in stukken en spatel je deze als laatste door het mengsel. Doe een stuk bakpapier in een broodbakvorm of vet hem in. Als je bakpapier gebruikt mag dit er best een beetje rommelig uitzien. Giet nu het mengsel in de vorm en bak het in ongeveer 45 minuten tot 60 minuten gaar. Je kan zien of hij gaar is door er met een vork in te prikken, blijven er geen kruimels plakken, dan is hij goed.

IMG_4133

Even laten afkoelen en smullen maar!

Ik heb echt ontzettend genoten van het bakken en natuurlijk het opeten. Aangezien wij geen groot broodbakblik hadden heb ik het recept van Jamie gehalveerd. Als je dus wel een groot bakblik gebruikt kun je alle ingrediënten verdubbelen.

X

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s