Antwerpen

Afgelopen zaterdag was ik in Antwerpen samen met Evert. We hebben een heerlijk dagje gehad. Wat is Antwerpen toch mooi! De verhouding tussen kunst, architectuur, bekende winkels en kleine leuke winkeltjes én natuurlijk heel veel lekker eten is perfect. Ook fijn vind ik dat de stad niet te groot maar ook niet te klein is waardoor je je goed kunt vermaken maar ook het gevoel hebt dat je veel van de stad hebt gezien als je er maar een dag bent. Vandaag een paar aanraders waar we zijn geweest.

vino-hippo-pasta

m_bg_wijn

Dit is een heel leuk wijnbarretje/Italiaans restaurant met heerlijk eten en drinken. Het is misschien ietsje aan de prijzige kant, maar het is het helemaal waard! Ik en Evert hebben hier een lekker wijntje gedronken voordat we gingen eten bij Da Giovanni. Vooral wat later op de middag/in de avond komen hier veel mensen en is het gezellig druk met allemaal genietende mensen. Het personeel is ook heel vriendelijk en de sfeer is gemoedelijk. Wij voelde ons er direct thuis en dit wordt zeker een vaste prik als ik terug kom!

Da Giovanni

Da-Giovanni-07_6b23f55f84

Dit is een erg karakteristiek restaurant waar je van moet houden. Het is Italiaans, niet erg duur en prima eten. Binnen deed het ons een beetje denken aan een pannenkoekenrestaurant maar dan op zijn Italiaans. Het was een leuke ervaring, maar ik zou er niet snel nog een keer heen gaan.

Abol Coffee & Bread

o

Dit is een ontzettend lief koffietentje met zelf gebakken taarten, een mooi interieur en gezellige sfeer. En, uiteraard, goeie koffie! We hebben lekker op het terrasje gezeten, want dat kon! De Caramel Latte Macchiato is een aanrader als je behoefte hebt aan een suiker bommetje!

Botanische tuin

DSC_9716-S

bron

En als laatst de botanische tuin, deze tuin is aangelegd ter ondersteuning van medische lessen aan de universiteit. Het is een heerlijke plek om eventjes rond te lopen en het is het vooral waard om op vrijdag of zaterdag (wanneer deze open is) ook even de kas binnen te gaan. Daar hebben ze honderden cactusjes staan en ook andere tropische planten (alles is ook erg fotogeniek!). Buiten was nu alles een beetje verlept in verband met de herfst wat jammer was, maar ik kan me voorstellen dat het in de lente en zomer een prachtige plek is!

Ik ga sowieso nog een keer naar Antwerpen, het ligt immers praktisch om de hoek en is een heerlijke stad.

X

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s