DIY: cactushanger in 10 minuten

Je ziet ze op het moment overal, cactusjes en vetplanten. Bij de een staan ze in de vensterbank, bij de ander op tafel en weer iemand anders heeft ze aan het plafond in een fancy geknoopt netje hangen. Die netjes zijn altijd toch redelijk aan de prijs maar heel simpel om te maken. Daarom ben ik aan de slag gegaan en heb hier een super snelle methode hoe je goedkoop een fancy netje kan maken. Nodig:

  • schaar
  • touw (welk touw hangt af van de zwaarte van je plantje)

Doen:

  1. Knip eerst acht stukken touw van dezelfde lengte, maak ze zo lang als je hem wil hebben aan het plafond en dan nog ongeveer 30 cm erbij voor de knoopjes.
  2. Maak met alle touwen samen een grote knoop en laat dan een stukje touw over om vervolgens nog een knop te maken.
  3. Knoop nu iedere keer 2 touwtje aan elkaar met ongeveer 5 cm tussen de grote knoop en het kleine knoopje.
  4. Neem van je eerste knoopje een touwtje en van je tweede knoopje ook een touwtje, leg daar weer op 5 cm afstand van de kleine knoopjes een knoopje in. Zo doe je dit helemaal rond.
  5. Zet nu je potje in het netje om te kijken of hij past of dat er nog meer knoopjes bij moeten, als dat nodig is herhaal je stap 4 totdat het netje groot genoeg is.
  6. Pak nu alle touwtjes weer samen en leg er bovenaan een grote knoop in met lus zodat je hem kun ophangen. Je kunt eventueel nog tussen deze knoop en je laatste kleine knoopje nog een knoop doen ter decoratie.
  7. En daar heb je je mooie cactushanger!

IMG_0055

Ik zou het heel leuk vinden als jullie een foto op instagram plaatsen en mij daarin noemen als jullie deze DIY maken zodat ik jullie creaties kan bewonderen! X

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s