Happybox

Iedereen heeft wel eens een dipje, dat maakt het alleen niet leuker. Zeker niet als het wat langer duurt! Een goede vriendin van mij zo’n dipje al langer dan een jaar. Dat is dan ook geen dipje meer te noemen, eerder een giga dip! Je kunt wel raden dat er bij haar iets meer aan de hand is, daar gaat het nu alleen niet om. In jou omgeving is er vast ook iemand die even niet zo lekker in zijn vel zit, is het een week of vijf jaar, dat maakt niet uit. Je wil hem/haar zo snel mogelijk weer blij maken en het liefst nu! Dat gevoel ken ik maar al te goed en raad eens, ik heb er iets op bedacht. Hierbij introduceer ik de ‘happybox’. Dit is een box die voor een glimlach zorgt, het verhelpt geen problemen, lost niets op en van deze box hoef je ook geen wonderen te verwachten. Dat is ook niet wat je wilt bereiken, wat je wilt bereiken is dat je vriend(in) zich weer even gelukkig, gewaardeerd en aanwezig voelt.

Natuurlijk moet je deze box zelf maken, jij weet namelijk het best wat er nodig is voor die zeldzame glimlach. Toch zal ik je aan de hand nemen, wat voor een soort dingetjes kun je nou bedenken?

Het begint allemaal bij zijn of haar passies, hobby’s en liefdes. Waar leeft hij/zij voor? Wat gaat boven alles?

Daar ga je wat mee doen. Denk ‘outside the box’ om het in je box te stoppen. Houd ze van yoga, stop er een mooie cd in die je zelf hebt samengesteld met fijne yoga-muziek. Of geef een mooie olie die ze kan branden tijdens het yoga-en.

Als iemand zich niet fijn voelt vergeten ze vaak wat ze leuk vonden, waar ze voor leefden en wat ze echt gelukkig maakt. Alles is namelijk ontzettend stom, toch?

Zorg dat er iets in de box zit wat die passie weer opwekt, wat ze herinnert aan de mooie dingen die ze meemaakten door deze liefde of hobby.

Vervolgens kun je nog iets toevoegen dat helpt tegen zijn/haar ‘kwaal’. Heeft hij/zij nachtmerries? Stop er een mooie dromenvanger bij. Het hoeft niet perse te helpen, ik geloof bijvoorbeeld niet volledig in een dromenvanger, maar het gaat om het gebaar. Dat je wil helpen en erover na hebt gedacht.

Een ander element wat je kan gebruiken is iets wat haar/hem vrolijk maakt, zoals een mooi plantje, zaadjes of een bloembol. Ook leuk is om in dit blijmakertje een projectje te verwerken zoals in boven genoemde voorbeelden.

En als laatste frutsels, mooie dingetjes, grappige dingetjes. Zoals een notitieboekje, lekkere reep chocola, thee of een tijdschrift. Ook leuk is een mooie poster of een lijstje met een foto/kaart.

Dan is het natuurlijk ook leuk om een passende verpakking te bedenken. Iets wat bij hem/haar past en waar ze van houd. Probeer je in hem/haar te verplaatsen tijdens je keuze.

Nu ben je helemaal klaar om dit lieve cadeautje te geven, met de hoop dat zijn/haar dag iets beter wordt.

X

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s